Fem dagliga vanor för att hålla dig motiverad och lycklig

"Om vi vill styra våra liv måste vi i grund och botten ta kontroll över våra konsekventa handlingar. Det är inte vad vi gör då och då som formar våra liv, utan vad vi gör konsekvent." - Tony Robbins

Vanor kan arbeta för dig eller mot dig. Goda vanor citeras som nyckeln till framgång, men dåliga vanor kan skada din lycka, hälsa och motivation!

Gör en inventering av dina vanor just nu med hjälp av dessa frågor:

Vad fungerar för dig?

Vilka vanor fungerar inte för dig?

Hjälper eller hindrar dina nuvarande vanor dig från att nå dina mål?

Här är några nya vanor som kan hålla dig motiverad och glad!

Ansvarsfriskrivning: Vanor kan vara flexibla och det är viktigt att vara snäll mot sig själv också. Jag tränar inte varje dag, jag mediterar inte varje dag. Men jag strävar efter att arbeta med dessa vanor och mitt liv, så jag strävar efter att meditera 3-5 gånger i veckan, jag strävar efter att träna upp till 5 gånger i veckan. Jag har ofta klienter som försöker bygga upp en ny vana och sedan blir frustrerade när de inte har lyckats VARJE DAG!

Förvänta dig inte heller omedelbara resultat. En promenad kommer inte plötsligt att få dig att känna dig på toppen av världen. Ta bort förväntningarna och uppskatta den enkla uppgiften som utförs.

1) MORGONRUTIN!
Hur ser din morgonrutin ut?

Din säng är till för att sova. Inte för att arbeta, koppla av eller äta.

En bra sovrumsmiljö och dagliga rutiner, som kallas "sömnhygien", främjar en konsekvent och oavbruten sömn. Att ta hand om din sömnhygien innebär att se till att din säng är din heliga sovplats och inget annat.

När larmet går, gå upp och ut ur sängen. Enligt forskning kollar 85 % av alla människor sin telefon inom de första 15 minuterna efter att de vaknat (1). Att göra detta stör faktiskt det mönster av hjärnvågor som du naturligt har när du vaknar (2). Så när du vaknar, gå ur sängen, bädda den (en bäddad säng är svårare att krypa ner i igen) och kolla inte telefonen först!

För att ändra denna vana, ersätt den med en ny. Börja med att lägga telefonen någon annanstans, långt från din räckvidd, på en annan yta eller till och med i en låda (se till att du fortfarande kan höra den!).

Tänk sedan på vad du annars kan göra som första sak på morgonen; en promenad, läsning eller till och med yoga? TIPS: Bestäm vad du ska göra kvällen innan, då slipper du tänka på morgonen när du är sömnig och trött.

2) RÖR PÅ KROPPEN.
Motion, steg och att komma ut i naturen är enormt värdefullt för att få dig att känna dig motiverad och glad. Vetenskap och forskning har redan bevisat dess fördelar för din fysiska och mentala hälsa, och det är förmodligen något du har hört många gånger.

Men hur många dagar passerar du utan motion eller utan att gå ut på den där promenaden? Hur mycket är detta en prioritet för dig? Håller du koll på hur mycket tid av din vecka som går åt till att röra på kroppen?

Om du vill lägga till denna vana i din vardag kan du ta med en vän i laget. En vän ger ansvar och gör det socialt. Boka en kurs. Gör det till en icke förhandlingsbar sak. Börja med små förändringar!

3) GE DIN KROPP BRÄNSLE.
Att äta näringsriktig mat ger dig inte bara ordentligt bränsle och förhindrar att du får sockerkollaps, utan vissa livsmedel får dig faktiskt också att känna dig lycklig. Att äta bra mat är därför en av mina främsta vanor för att göra dig glad och motiverad.

Livsmedel som är rika på Omega-3- , som lax, ökar nivåerna av "lyckohormonet" i din hjärna! Andra livsmedel som tidigare kopplats till lycka är svamp, quinoa, mörk choklad, livsmedel med probiotika (dvs. kefir, yoghurt, surkål) med mera (3). För de som älskar djupt L bör du se till att hålla koll på ditt koffeinintag, fyra koppar och inte mer.

Hur du lägger till den här vanan till din dag: Köp maten i förväg. Du kan inte äta det där sockerrika mellanmålet när du rotar igenom skåpen, utmattad, och vill ha en chokladkaka när den inte finns där. Om jag någonsin följer ett recept eller en måltid brukar jag också lägga till ungefär dubbelt så mycket grönsaker och ofta slänga i de resterande grönsaker jag har i kylskåpet.

4) FÖRLÅTA OCH ACCEPTERA.
Att förlåta dig själv och acceptera var du befinner dig är avgörande för att du ska må bra varje dag och för att du ska kunna hålla dig motiverad.

Detta kan se ut som att skriva på morgonen,

o Jag förlåter och accepterar var jag är, detta är min resa och det är allt som är viktigt,

o Jag har lärt mig något av allt som har hänt fram till nu. Bra eller dåligt, jag accepterar att de alla är lärdomar.

o Jag väljer att vara mig själv.

Du är aldrig för gammal eller för långt framme i ditt liv eller din karriär för att prova något nytt. Prova den här e-boken om hur du börjar journalföra för egenvård för att bygga in den här vanan i din dagliga rutin. Försök att avsätta 15 minuter per dag, när du vaknar eller innan du går och lägger dig.

5) ANDAS OCH VAR NÄRVARANDE.
Meditation gynnar ditt fokus, din koncentration, din sömn och din uppmärksamhet. Det har också visat sig att det minskar ångest och depression. Åh, och det är GRATIS. Om du någonsin har kämpat med meditation eller tror att det inte är något för dig, släpp alla förutfattade meningar om vad det är. Prova olika typer för att ta reda på vilken du kanske gillar. Jag lyssnar på en kombination beroende på hur jag känner mig den dagen.

Klicka här för att läsa mer om "Fördelar med meditation": Varför meditation bör vara en del av din dagliga rutin".

Så, prova några av dessa och glöm inte att små förändringar är hållbara förändringar.

"Det finns ingen hiss till framgång, du måste ta trapporna." - Zig Ziglar

Detta är bara en handfull vanor som kan hjälpa dig att känna dig lyckligare och motiverad om du gör det konsekvent. Kom ihåg att när du ändrar en vana, försök att ersätta den med något nytt. Om du vill fortsätta att lära dig kan du ta del av Atomic Habits av James Clear.

Sarah Burrows - Coach för karriärväxling

Zurück zum Blog